miércoles, 29 de agosto de 2012

XEADO DE PLÁTANO

 
Ó plátano é unha fruta común, alta en calorias pero verdadeiramente interesante son todas a súas propiedades no campo da saúde ( mellora a hipertensión,gota, enfermedades reumáticas, anemias, dixestión etc). Tamén ten propiedades notables para o cabelo e a pel e a  súa cáscara conten antioxidantes.
Por todo isto e máis é convinte o consumo deste froito.
Naide líbrase de disfrutar dos xeados nesta época estival, o mercado dos xeados é moi ámplio pero xa sabemos que calquer variedade de xeados comerciais non vai a ser tan natural como o xeado feito na casa.

Ingredintes:

  • 3 und. de plátano.
  • 1/4 de tona.
  • 1/4 litro de leite.
  • 200 gr. de azucre moreno.
  • 1 clara de ovo.

Elaboración:

  1. Montar a tona semimontada, trocear o plátano en anacos, e saltear co azucre moreno.
  2. Triturar e pasar por un colador, mesturar coa tona, engadirlle a clara de ovo e turbinar na xeadora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario