viernes, 24 de agosto de 2012

PANACOTA DE CAFÉ

É tan sinxelo!, só debemos controlar ao detalle a cantidade de xelatina necesaria para que non quede demasiado branda nin demasiado consistente.Coa xelatina en pó si te equivocas puedes tener unha boa dosis de grumos, ¿en frío ou en quente?, mire as indicacions do sobre. Soe disolverse en frío e despois añadir o líquido quente.
Me recorda na distancia a un sinxelo flan de café e nata, pero sen ovo nin forno, por suposto. Só uns minutos e xa está, despois só esperar o día seguinte. É moi fácil, se o intentas.



Ingredintes:

  • 1 lt de tona
  • 1 sobre de descafeinado
  • 7 follas de xelatina
  • 150 gr de azucre

Elaboración:

  1. Quentar a tona nunha pota misturar o azucre, e remexer.
  2. Cando este quente retiralo do lume e infusionar o café.
  3. Despois engadir as follas de xelatina que estaran a remollo en auga fria.
  4. Remexer ata desfacer as follas na preparación.
  5. Meter nun molde de flan e deixar que cuaxe ata o día seguinte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario