Tratase dunha comida de culler, das de toda a vida, que se disfrutan sempre, pero sentan mellor, cando depois de degustala podemos disgrutar dunha boa sobremesa.
Ingredintes:
- 1kg de garabanzos
- 2 kg de callos
- 2 patas de terneira
- 2 tomates
- 1 c/g de pementon doce e outra de picante
- 3 cebolas
- 4 grans de cravo
- unhas follas de laureiro
- 1 cachola de allos
- 2 chourizos
- 300gr de xamon de porco
- fariña ( a que precise)
- aceite de xirasol
- auga
- sal
- pementa branca moida
- 2 guindillas
- vinagre de viño branco
- sal gorda
- especie de callos
Elaboración:
- Os garabanzos han de estar unha noite en remollo
- Poñemos unha pota con auga a ferver.
- Labamos os callos, as patas e frotamos con sal gorda e vinagre de viño branco,cortamolos callos en cadrados medianos.
- Cando ferva o auga metemolos callos, e as patas.
- Cando rompa de novo o fervor retiramolos.
- Botamos a enxuagar no auga fria.
- Collemos unha pota e enchemola con auga pola mitade, e cando ferva poñemolos garabanzos xuntos cos callos e as patas.
- Claveteamos unha cebola cos cravos de especia, botamola a cocer co resto de preparación xunto cas guindillas e o loureiro, ademais partimos a cachola de allos pala mitade, botamola tamén.
- Cortamos as demais hortalizas(en paisana) refritimos nunha tixola cun pouco de aceite ata que estea transparente a cebola.
- Engadimola a pota;na mesma tixola botamos 1 dl de aceite de xirasol, 3 culleres de fariña.
- Remexemos ata que se desfaga a fariña e botamoslle un pouco de auga para facer unha ligazón e engadimolo a pota.
- Deixamos cocer cun espazo dunha hora e media se tiveramos no fogar unha pota expres coceriase en 45 minutos.
- Cando este cocido engadimos especies de callos e sal.
No hay comentarios:
Publicar un comentario