Chámase carne de tenreira, á carne das vacas que críanse polo menos seis meses de idade ata o momento do sacrificio. Estas reses pesan 135 kg. de promedio. Ó valor nutritivo da carne de tenreira é o mesmo que á do Boi.
Este prato é unha boa fonte de enerxía para os día tan longos de inverno. Este estofado de carne con patacas, é un guiso dos que resucitan ós mortos.
Ingredintes para catro persoas: Segundo
- 1 Kl. de carne de agulla.
- 1/2 pemento vermello.
- 1 cebola
- 1 rama de apio.
- 2 cenorias.
- 2 dentes de allo.
- 1 folla de loureiro.
- 1 c/c. de surtido de especies.
- Sal e pementa.
- 6 patacas.
- 1 sobre de azafrán.
- 1 litro de caldo de tenreira.
Elaboración:
- Cortala carne en dados, salpementalos e douralos nunha pota co fondo cuberto con aceite de oliva. Deixar cocer ben ata que estea branda a carne e botarlle o caldo quente.
- Botalas hortalizas cortadas en mirepoix pequena e refretir ben. Cubrir co caldo de tenreira. Meter a folla de loureiro e as patacas cortadas en dados, engadir o sobre de azafrán , as especies surtidas.
- Sazoar e deixar cocer ata que estén as hortalizas todas cocidas.
No hay comentarios:
Publicar un comentario