lunes, 20 de agosto de 2012

ENSALADA DE CONTRASTES : BACALLAO, FRAMBUESAS, E LARANXAS

Hoxe temos unha nova receita de ensalada pra combatir os calores do verán. O contraste de sabores resulta sorprendente e agradable no paladar, e axudanos a non aburrirnos das ensaladas.Como entrante ou primeiro prato resulta ideal pra sorprender as visitas.


Ingredintes:

  • 200gr de bacallao
  • 2 laranxas
  • unhas amendoas salgadas
  • mezclum de leitugas
  • 1 guindilla
  • unhas frambuesas
  • aceite de oliva virxen extra
  • vinagre de xerez

Elaboración:

  1. Nun bol poñemos o mezclum de leitugas lavadas e escurridas, engadimos as frambuesas, as améndoas salgadas, os gaxos de laranxa, botamos a sal maldón.
  2. Aliñamos co vinagre e o aceite correspondente.
  3. Nun cazo estreito cubrimos as tres cuartas partes co aceite de oliva, e botamos unha guindilla.Deixamos que se infusione coa calor. 
  4. Cando alcance 70º C botamos o bacallao e retiramos do lume.Deixamos facer o bacallao. 
  5. Poñer o bacallao en lascas co resto dos ingredintes.É importante cortar o bacallao se é gordo pra que se faga ben. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario