martes, 28 de agosto de 2012

TARTA DE TIRAMISÚ CON GLASEADO DE CHOCOLATE CON LEITE


      O chocolate (náhuatl: xocolatl) é o alimento que se obtén mesturando azucre con dous productos derivados dá manipulación das sementes do cacao: unha materia sólida (a pasta de cacao) e unha materia graxa (a manteca de cacao). A partir desta combinación básica, elaboránse os distintos tipos de chocolate, que dependen da proporción dos elementos e dá sua mistura ou non con outros productos como a leite e os froitos secos.
      O chocolate con leite é o derivado dó cacao máis popular. Trátase, básicamente, dun doce, polo que a proporción de pasta de cacao soe estar por debaixo dó 40%. Non obstante, boa parte das máis importantes das marcas de chocolate, producen tabletas de chocolate con leite con proporción de cacao inusuaís, por riba incluso do 50%, dirixidas tanto ó mercado dos gourmets como ó negocio da pastelería. O chocolate con leite, como o seu nome indica, leva leite engadida, en pó ou condesada.

P8281021
INGREDINTES:
Para a mousse de tiramisú:
  • 60 gr de azucre
  • 25 ml de auga
  • 3 xemas
  • 3 follas de xelatina
  • 250 gr de queixo mascarpone ou queixo crema
  • 175 ml de tona líquida
  • cacao en pó
  • Para o brownie duplicamos a receta.
Para o almíbar facemos o cítrico da tarta sacher.
Para o glaseado (cobertura):
  • 210 ml de leite
  • 21 gr de azucre
  • 2 follas de xelatina
  • 255 gr de cobertura de chocolate
P8281023
ELABORACIÓN:
  1. Facer un almíbar coa auga e o azucre.
  2. Poñer a remollar as follas de xelatina, montar as xemas có almíbar.
  3. Montar o queixo coa tona e engadirlle a xelatina, debe quedar semimontado.
  4. Cando as xemas estean tébedas nunca frías poñelas na batida coa mistura anterior. Espolvorear de cacao.
  5. Por outra banda facemos un brownie duplicado a receita.
  6. Facemos un almíbar de citrícos, como fixemos na tarta sacher.
  7. Poñer a quentar o leite có azucre, unha vez quente engadir as dúas follas de xelatina, anteriormente rehidratas en auga fría, e a cobertura de chocolate.
  8. Deixar templar e engadir por riba da tarta.
Montaxe da tarta: De base brownie + almíbar citríco + mousse de tiramisú + glaseado + decoración

No hay comentarios:

Publicar un comentario