A ensalada alemana ou " Kartoffelsalat", é un dos pratos máis coñecidos na cociña alemana. Trátase dun prato composto principalmente de patacas cocidas compañadas de diferentes ingredintes. Esta ensalada ten diversas denominacións dependendo da zoa onde se consuma ou elabore. O nome de "kartoffelsalat" traducese literalmente do alemán como "ensalada de pataca".
Ingredintes para catro persoas : entrante.
- 1 bote de salchichas frankfurt.
- 4 patacas.
- Mostaza dijon.
- 4 c/g. de mel.
- 1 cebola.
- 1 bote pepinillo.
- 1 bote mahonesa.
- Perexel picado.
Elaboración:
- Cocer as patacas en dados medianos. Aparte cocer as salchichas.
- Sazoar e mesturar a mostaza, mahonesa coa mel. Cortar a cebola en paisana, os pepinillos en rodaxas.
- Mesturar nun bol todo xunto e por último espolvorear de perexel.
No hay comentarios:
Publicar un comentario