Os xeados son sinxelos de preparar, saborosos e de fácil dixestión. Como postre, aportan elementos importantes para toda-las idades nunha alimentación equilibrada. Elaboralos na casa é doado e se pode escoller entre varias opciones. Unha delas é o xeado de crema e leite, que se elabora a partir dunha crema inglesa, moi coñecida e utilizada en pastelería e en repostería pola sua textura cremosa, consistente e con certo grao de dureza.
O xelado de vainilla, en especial o cremoso, resulta moi apetecible, si ben o seu aporte calórico é moi elevado debido as características dos ingredintes que se usan para elaboralo, pero bueno unha vez o ano, non fai dano..
Ingredintes:
- 1 lt de leite
- 200 gr de tona
- un belisco de vainilla
- 250 gr de azucre
- 225 gr de xemas
Elaboración:
- Poñer o leite e a tona a ferver.
- Infusionar coa vainilla.
- Engadir o azucre e as xemas, remexer e por a quentar ata 85 º C.
- Deixar enfriar a mistura.
- Meter na sorbeteira e montar o xeado.
- Gardar nun taper no conxelador.
No hay comentarios:
Publicar un comentario