martes, 21 de agosto de 2012

ENSALADA DE AVE


Un entrante delicioso, sá e nutritivo, para todos os amantes da cociña lixeira, para o verán é un prato moi concurrido.

Ingredintes:
  • 1 Leituga rizada.
  • 1 Laranxa.
  • 1 peituga de polo.
  • 150 gr. de tomate cherry
  • 1 mazá.
  • Sal.

Salsa French Dressing:  1/4 de nata líquida, 1/4 de mahonesa, zumo de medio limón,  e 1 c/c  de mostaza americana.

Elaboración:

  1. Lavar e escurrir ben as follas da leituga  lavadas. Cortamos en ( chiffonada) media.
  2. Dispoñemos sobre unha fonte. Quitamos os gajos a unha laranxa evitando a parte branca (zuste). Aparte pelamos a mazá e cortámola en trozos medianos.
  3. Lavamos os tomates cherry e cortamos pola mitade.
  4. Aparte cocemos a peitura de polo uns 15 min. Cortamos en trozos uniformes regulares.
  5. En un biberón metemeos todos os compoñentes da salsa e emulsionamos.
  6. Dispoñemos todos os elementos na fonte e colocamos de maneira armoniosa e aderezamos coa salsa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario