A coliflor é unha variedade da especie BRASSICA OLERACEA, nó GRUPO BOTRYTIS dá familia BRASSICACEAE. Reprodúcese por sementes. Trátase dunha pranta anual, pero atópase no seu mellor momento entre os meses de setembro e xaneiro no hemisferio norte, ainda que pódese dispoñer dela durante todo o ano. É da familia do brocoli.
Pódese preparar ó vapor, asada, fritida, estofada, fervida ou gratinada. Pódese servir como acompañamento doutros pratos, como legumes ou arroz, ou como ingredinte básico nunha saudable menestra de vreduras. Tamén pódese usar como acompañante dalgúns peixes, coma o bacallao, ou incluso pode formar parte da tortilla.
INGREDINTES:
- Unha peza de coliflor
- Un vaso de leite
- 3 c/g de fariña
- Sal
- Leite da cocción
- 200 gr de queixo gouda
- 200 gr de xamón cocido
- 200 gr de queixo relado
- 1/4 de cebola
- 2 dentes de allo
ELABORACIÓN:
- Cocer a coliflor a partes iguais de auga e leite, engadirlle a sal. Facer a salsa bechamel coa fariña e o vaso de leite, sazoar.
- Desfacer a coliflor, saltear o xamón cocido coa cebola có allo picado en brunoise; misturar coa salsa bechamel e engadirlle os anacos de queixo gouda.
- Dispor a preparación sobre unha praca de forno, espolvorear co queixo relado e fornear ata que teña unha capa dourada o gratinar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario