Hortaliza ,orixinaria da India. Recoñécese polo seu talo ríxido, erecto e con ramificacións verdes violáceas. Ten follas alternas . As súas flores solitarias son de cor azul violáceo e o seu froito é carnoso de pel violácea, branca ou amarela. De forma alongada, esférica ou ovoidal. De pel non moi grosa, popa branca e xugosa con moitas sementes. Recóllese de xuño a outubro.
Ingredientes para 4 Persoas.
- 1 peza de mozzarella
- un anaco de queixo parmesano
- 1 bote de tomate triturado
- 1 tomate
- ouregano
- alfabrega
- salpementa
Elaboración.
- Cortar a berenxena en rodaxas e poñela a desangrar cun belisco de sal. Logo as marcamos a prancha.
- Poñemos sobre unha bandexa e intercalamos salsa de tomate, tomate concasse en paisana, ouregano, alfabrega fresca, salpementa, berenxena, queixo mozzarella, asi ata cubrir a fonte ata arriba.
- Por último, espolvorear de queixo parmesano e a o forno 10 minutos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario