martes, 21 de agosto de 2012

CONFITURA DE AMEIXAS


A elaboración é sinxela, barata e o resultado é moi bo. Tamén  podese utilizar a mesma receita con outras froitas de temporada.
As confituras son unha deliciosa forma de endulzalo día. Untadas sobre tostadas ou sobre pan recinte, constituindo un dos elementos básicos pra preparar un bo almorzo, que aporte enerxía durante todala mañá. A receita da confitura de ciruelas é moi sinxela e moi sá, pois esta froita é moi recomendada polos médicos pras persoas con problemas de estreñimento.



Ingredintes:

  • 1 kg de ameixas
  • 600 gr de azucre
  • corteza dun limón
  • 1/2 vaso de auga


Elaboración:

  1. Lavalas ciruelas e quitar os osos; pesalas.
  2. Nun cazo por a cocer os ciruelas co azucre e a corteza de limón. 
  3. Cando axa transcurrido 20 minutos retirar do lume lento.
  4. Meter nun bote de cristal cando este frio.

No hay comentarios:

Publicar un comentario