martes, 21 de agosto de 2012

ACELGAS A LA CREMA

As acelgas podense consumir de diversas maneiras, fervidas como as espinacas, crudas, en ensalada de folla verde, sopas, guisos, estofados, etc...nos neste caso fixemolas nunha crema moi suave e sabrosa.


Ingredintes:

  • 1 manoxe de acelgas
  • 1/2 cebola
  • 1 dente de allo
  • 125 gr de piñóns
  • 100 gr de uvas de corinto
 Ingredintes para a bechamel:
  • 1/2 lt de leite
  • 60 gr de fariña
  • 60 gr de manteiga
  • salpementa
  • noz moscada


Elaboración:

  1. Facemos a salsa bechamel coa leite o roux de fariña, manteiga , sazoar coas especias.
  2. Separar as follas das pencas; cocer as follas uns 15 minutos.
  3. Nunha tixola saltear co allo, a cebola (en paisana) ,e as acelgas.
  4. Mesturamos todo e metemos no formo 10 minutos. 
  5. Tostar un pouco os piñóns e botar por riba xunto coas uvas de corinto.

No hay comentarios:

Publicar un comentario