martes, 28 de agosto de 2012

PINCHO DE PEMENTOS


    Un pincho ou pintxo (en su grafía en euskera) é como se denomina tradicionalmente a unha pequena rebanada de pan sobre a que se coloca unha pequena ración de comida. Recibe o seu nome porque tradicionalmente suxeitábase a comida ó pan cun palillo, ainda que non sexa unha característica obrigatoria. É moi parecido a unha tapa.
    A diferencia da tapa, que soe incluirse nalgúns bares ó pedir a bebida, o pincho débese pedir por separado, e soe ser máis grande.

P8280999

INGREDINTES:
  • 4 rebanadas de pan
  • 1 pemento vermello
  • 1 pemento verde
  • 3 lonchas de xamón cocido
  • 1 c/c de pementón picante
  • mahonesa para napar
  • 100 gr de queixo emmental

P8281001 

ELABORACIÓN:
  1. Tostar o pan no forno a 220º C, debe quedar cruxinte por fóra e brando por dentro.
  2. Asar o pemento vermello, saltear o pemento verde e o xamón cocido cortados en xuliana.
  3. Napar as tostas de pan coa mahonesa, por enriba a mistura dos pementos e o xamón e espolvorear co queixo relado.

No hay comentarios:

Publicar un comentario