Un pincho ou pintxo (en su grafía en euskera) é como se denomina tradicionalmente a unha pequena rebanada de pan sobre a que se coloca unha pequena ración de comida. Recibe o seu nome porque tradicionalmente suxeitábase a comida ó pan cun palillo, ainda que non sexa unha característica obrigatoria. É moi parecido a unha tapa.
A diferencia da tapa, que soe incluirse nalgúns bares ó pedir a bebida, o pincho débese pedir por separado, e soe ser máis grande.
INGREDINTES:
- 4 rebanadas de pan
- 1 pemento vermello
- 1 pemento verde
- 3 lonchas de xamón cocido
- 1 c/c de pementón picante
- mahonesa para napar
- 100 gr de queixo emmental
ELABORACIÓN:
- Tostar o pan no forno a 220º C, debe quedar cruxinte por fóra e brando por dentro.
- Asar o pemento vermello, saltear o pemento verde e o xamón cocido cortados en xuliana.
- Napar as tostas de pan coa mahonesa, por enriba a mistura dos pementos e o xamón e espolvorear co queixo relado.
No hay comentarios:
Publicar un comentario