martes, 21 de agosto de 2012

COSTELA DE AGULLA O FORNO CON PATACAS A PANADEIRA E SALSA DE MOSTAZA


A costela corresponde ao que no vacuno seria o peito e as costelas. Consomense frescas, asadas, a parrila, o forno, etc...Podenselle engadir distintos complementos como patacas, pures,ensaladas, etc...


Ingredintes:

  • 1kg de agulla con oso.
  • sal
  • 6 patacas
  • 1 cebola
  • salpementa
  • aceite de oliva
  • 1/2 pemento verde italiano
  • 1/2 lt de tona
  • 4 culleres de mostaza en gran
  • 1 culler de  mostaza americana

Elaboración:

  1. Metemos a costela sazoada no forno a 175ºC durante 45 min. aprox. 
  2. Nunha bandexa do forno profunda botamolas patacas cortadas en rodaxas algo grosas.
  3. Salpementamos e engadimos o pemento, a cebola (cortado en xuliana).
  4. cubrimos co aceite de oliva pola mitade e tapamos con papel aluminio.
  5. Deixamos cociñar no forno a 25 min. a 175º C.
  6. Para a salsa nun cazo botamola tona coa mostaza de gran. Deixamos que ferva un pouco e  retiramola.

No hay comentarios:

Publicar un comentario