Podemos utilizar o polo das sobras do cocido por exemplo,ou cocelo a posta pra receita, sexa como sexa quedan delicicosas. Sumamos esta receita as outras de croquetas que xa fixemos e que podedes ver aquí.
Ingredintes:
- 1/2 kg de carne de polo cocida
- 150 gr de xamón serran
- 2 ovos duros
- 200 gr de cebola
- 125 gr de manteiga
- 125 gr de fariña de forza
- 1 lt de leite enteira
- 1 belisco de noz moscada
- salpementa
Elaboración:
- Nunha media marmita derretimos a manteiga, e engadimos a cebola cortada en brunoise, refogamos ata que este transparente( uns 8 minutos).
- Cocelos ovos durante 11 minutos(tamaño M, se son mais grandes engadimos 1 minuto de cocción por tamaño).
- Incorparamos á cebola, a fariña de forza tamizada, e remobemos ata formar un roux(cor dourada).
- Engadimos o leite ó roux.
- A lume lento remexemos ata que a masa despexese das paredes, asi sabese cando esta a masa cocida.
- Por último sazoar coas especias.
- Dispoñer sobre unha bandexa plástica con papel de film pra que non faga película.
- Facer uns buracos pra que respire a masa.
- O día seguinte damoslle forma as croquetas.Cortando a masa en porcións que pasamos por fariña, ovo batido ,e pan relado.Podemos conxelalas ou fritilas.
No hay comentarios:
Publicar un comentario