Ingredintes:
- 6 ovos.
- 150 gr. de azucre.
- 600 gr. de leite.
- 300 gr. de recortes.
- 75 gr. de froita confitada.
- Unha pizca de vainilla.
- 125 gr. de azucre para caramelo.
- Unhas pingas de zume de limón.
- Preparamos o caramelo cos 125 gr. de azucre, auga e as pingas de zume de limón. Botámolo sobre o molde e deixamos arrefriar.
- Poñemos a ferver o leite, fora do fogo infusionar cunha vaina de vainilla topando o cazo co film.
- Noutro bol mesturamos os ovos co azucre, engadimos o leite, remexemos coa variña sen facer espuma e pasámolo polo funil.
- No molde caramelizado imos colocando en capas os biscoitos e as froitas escarchadas cortadas en dados e mollando coa crema de flan ata as 3/4 partes do molde.
- Tapar con papel de aluminio, meter no forno ao baño maria a 175ªC durante 50 minutos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario