O pionono e un biscoito humedecido en xarabe, con crema e unha coronilla tostada. Pode ir recheo de tanto con doce coma con salgado.
En España, o pionono é un pastel de tamaño pequeno elaborado tradicionalmente en Santa Fe , poboación situada preto de Granada.
Conta a lenda que o seu nome foi dado en honra ó papa Pio IX( Pio nono segun a pronunciación italiano do nome) Sen embargo, estudios recentes demostraron que a receita do doce é moi anterior o ano 1897, ano no que se fixo popular. Posiblemente sea un doce de orixe morisco, aninda que o nome si poida sei orixionario de Isla, persoaxe que o popularizou, xa que admiraba profundamente ó Papa Pío IX por declara-lo dogma da Inmaculada Concepción.
Ingredientes para catro persoas:
Bizcoito:
- 4 ovos.
- 40 gr. azucre.
- 125 gr. fariña.
- 10 gr. sal.
- 10 gr. mel ou glucosa.
- 2 gr. impulsor.
Recheo:
- 1 tomate maduro.
- Unhas follas de leituga.
- 100 gr. mahonesa.
- 100 gr. queixo fresco de untar.
- 1 c/c. salsa de vinagreta.
- elementos decorativos ao gusto.
Elaboracion:
- Preparar a mise-place da receita.
- Biscoito: Montar o ovo co azucre, sal, mel ou glucosa, ata que triplique o seu volumen. Por último incorporar a fariña con movementos envolventes.
- Verter sobre unha placa de forno co papel sulfurizado extender ben é escudillar. Fornear a 200ºC uns 5 -8 min. aprox.
- Para a crema, mesturar a crema de queixo coa mahonesa, rallar o tomate, cortar a leituga en chifonada fina, botar a culler de salsa vinagreta. sazoar lixeiramente e misturar co xénero principal.
- Napar o biscoito coa crema rechea cos elementos. Partir o biscoito en tres tiras e supoñer unhas con outras intercalado o recheo. Decorase ao final cunhas aceitunas, tomates cherys, ovos cocidos, tiras de pementos, cánonigos, etc.
No hay comentarios:
Publicar un comentario