jueves, 9 de agosto de 2012

ROSQUILLAS DE ANÍS


            Este doce é tipico en moitos fogares, unha receita tradicional sinxela de facer e deliciosa. É unha desas receitas que se soe pasar de xeración en xeración co toque típico de cada familia, e que resulta sempre moi boa.
       É tamén unha receita adecuada para implicar ós máis  pequenos da casa, pedindolles que nos axuden a darlles forma as rosquillas, é un modo de telos entretidos, que lles soe divertir, e que os fai aprender a disfrutar da cociña.


Ingredientes para 4 persoas.
  • 500 gr de fariña
  • 150 gr de ovos (3 unidades)
  • 150 gr de azúcre
  • 1 dl de aceite de xirasol
  • 1 belisco de sal
  • 1 dl de anís
  • 1 raladura de limón
  • azucre glas
  • aceite para fritir
  • un chorriño de gaseosa o auga con gas.


Elaboración.
  1. amasar todos os ingredientes. deixar repousar 30 minutos.
  2. dividir en porcións, sobre a mesa de mármore e facemos barriñas, e logo unimos nos extremos para formar as rosquillas, deixar repousar uns 10 minutos.
  3. podese aromatizar o aceite de fritir cunhas peles de laranxa ou limón. Fritir as rosquillas deixándoas cunha cor marron clara. Espolvoréase de azucre glas e canela.

No hay comentarios:

Publicar un comentario