lunes, 13 de agosto de 2012

Escabeche de Xureles

 As receitas de peixe en escabexe son recetas clásicas na cociña,o escabeche e un tipo de conserva.Neste caso fixémolo cuns xurels pra favorecela sua conservación.


 Ingredientes para 4 Persoas.
  • 2 Xureles
  • 1 cebola
  • 2 follas de loureiro
  • 1 cenoria
  • 1/2 porro
  • 1 dente de allo
  • unhas ramas de tomillo
  • 1 c/g de pimentón doce
  • 10 ml de vinagre
  • 25 ml de viño branco
  • 250 ml de auga mineral
  • 250 ml de zume de laranxa
  • sal gorda
  • 10 ml de aceite de oliva

Elaboración.
  1. Limpar as hortalizas e cortar en xuliana. 
  2. Refogar nunha pota co fondo cuberto de aceite de oliva.
  3. Botar o pimentón, introducimos os líquidos neste orden: vinagre, viño branco, auga e o zumo de laranxa.
  4.  Deixamos que ferva uns 5 minutos..
  5. Fileteamos os xureles e deixamos cocer no escabeche uns 15 minutos a lume moi suave.

No hay comentarios:

Publicar un comentario