A palabra ensalada proven do latín vulgar “Salata” , a sua vez forma corta de “herba salata” (vexetais salgados). Na Roma antigua os vexetais aliñados con salmuera eran o plato popular.
Ingredintes principais; leitugas, tomates, cebolas. pero pode levar de todo; carnes, peixes, verduras, queixos, froitas, pastas e legumes.
Este é un rico e perfecto exemplo de elo:
ingredintes para catro persoas:
- Unha leituga verde rizada.
- Duas laranxas
- 12 unidades de tomates cherrys
- 100 gr de noces
- 150 de queixo curado en lacas
- Salpementa
- 1 cebola
- 1 mazá
- Vinagre de mazá
- Aceite de oliva
- Lavamos , escurrimos , cortamos en chifonada a leituga, dipoñemos dunha bandexa. Cortamos os cherry pola mitade , a cebola en xuliana.
- Facemos a vinagreta co vinagre, a mazá cortada en brunoise e aceite de oliva , salpementa.
- Aliñar coa vinagreta de mazá e botarlle as noces e o queixo en lascas. Cortar as laranxas en gaxos sen pel e distribuir pola ensalada.
No hay comentarios:
Publicar un comentario