lunes, 13 de agosto de 2012

Ensalada de laranxa, noces, queixo curado con vinagreta de mazá.


A palabra ensalada proven do latín vulgar “Salata” , a sua vez forma corta de “herba salata” (vexetais salgados). Na Roma antigua os vexetais aliñados con salmuera eran o plato popular. 
Ingredintes principais; leitugas, tomates, cebolas. pero pode levar de todo; carnes, peixes, verduras, queixos, froitas, pastas e legumes.
Este é un rico e perfecto exemplo de elo:
Ensalada (5)

ingredintes para catro persoas:
  • Unha leituga verde rizada.
  • Duas laranxas
  • 12 unidades de tomates cherrys
  • 100 gr de noces
  • 150 de queixo curado en lacas
  • Salpementa
  • 1 cebola
  • 1 mazá
  • Vinagre de mazá
  • Aceite de oliva
Elaboracion:
  1. Lavamos , escurrimos , cortamos en chifonada a leituga, dipoñemos dunha bandexa. Cortamos os cherry pola mitade , a cebola en xuliana.
  2. Facemos a vinagreta co vinagre, a mazá cortada en brunoise e aceite de oliva , salpementa.
  3. Aliñar coa vinagreta de mazá e botarlle as noces e o queixo en lascas. Cortar as laranxas en gaxos sen pel e distribuir pola ensalada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario