É unha tarta moi común en galiza,é moi rica.Non é dificil de facer,merece a pena provala.
Ingredintes:
- 300 gr de ovos
- 75 gr de manteiga
- 275 gr de azucre
- 45 gr de azucre invertido
- 300 gr de amendoas moídas
- 5 gr de impulsor
- 1 raladura de limón
- 500 gr de masa quebrada doce
- Batir os ovos un pouco e engadir o azucre ata esponxar(é importante cos ovas esteán a temperatura ambiente).A maxima velocidade.Engadir a raladura.
- Engadir a améndoa peneirada con impulsor e misturar suavemente a man hai que procurar que non baixe.
- Imcorporar a manteiga a chorro fino é importante que non este quente demáis.
- Verter no molde desmontable forrado de masa quebrada .
- Meter no forno a 180 º C .Uns 25 mins
- Comprovar cunha brocheta( se sae limpa é que esta feito
- Se lle pode por a cruz de Santiago.
No hay comentarios:
Publicar un comentario