lunes, 13 de agosto de 2012

TARTA DE AMENDOAS(DE SANTIAGO)

É unha tarta moi común en galiza,é moi rica.Non é dificil de facer,merece a pena provala.




Ingredintes:

  • 300 gr de ovos
  • 75 gr de manteiga
  • 275 gr de azucre
  • 45 gr de azucre invertido
  • 300 gr de amendoas moídas
  • 5 gr de impulsor
  • 1 raladura de limón
  • 500 gr de masa quebrada doce
Elaboración:
  1. Batir os ovos un pouco e engadir o azucre ata esponxar(é importante cos ovas esteán a temperatura ambiente).A maxima velocidade.Engadir a raladura.
  2. Engadir a améndoa peneirada con impulsor e misturar suavemente a man hai que procurar que non baixe.
  3. Imcorporar a manteiga a chorro fino é importante que non este quente demáis.
  4. Verter no molde desmontable forrado de masa quebrada .
  5. Meter no forno a 180 º C .Uns 25 mins
  6. Comprovar cunha brocheta( se sae limpa é que esta feito 
  7. Se lle pode por a cruz de Santiago.

No hay comentarios:

Publicar un comentario