Suave, aromática e de sabor exquisito …. simplemente é perfecta. Para os que nunca a probaron recomendoslle facelo.
Tratase de un doce galego tradicional, típico da rexión de Trives en España, ainda que existen outras versións e mais bicas de outras zoas, que se ven riquísimas tamén.
Ingredintes:
- 800 gr. de fariña frouxa.
- 1 sobre de levadura quimica.
- 20 gr. de levadura prensada.
- 12 ovos.
- 750 gr. de azucre.
- 500 gr. de manteiga.
- un pouco de auga tébeda.
- 1 dl. aceite de oliva.
Elaboración:
- Coa mitade da fariña, a levadura prensada, un pouco de auga tebeda e sal se fai unha masa nai.
- Deisaxe levedar e disponse nun bol.
- Os trinta minutos engadeselle a manteiga empomada, o azucre o aceite; mezclaselle todo intentando desfacer a masa nai.
- Votanselle os ovos ata que os absorba totalmente.
- Por último engadimoslle o resto da fariña e o sobre da levadura química.
- Votar sobre un molde enfariñado e espolvorear de azucre
- O forno a 180 º C durante 45 minutos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario