lunes, 13 de agosto de 2012

BICA DE TRIVES



     Suave, aromática e de sabor exquisito …. simplemente é perfecta. Para os que nunca a probaron recomendoslle facelo.
     Tratase de un doce galego tradicional, típico da rexión de Trives en España, ainda que existen outras versións e mais bicas de outras zoas, que se ven riquísimas tamén. 
P8230902


Ingredintes:
  • 800 gr. de fariña frouxa.
  • 1 sobre de levadura quimica.
  • 20 gr. de levadura prensada.
  • 12 ovos.
  • 750 gr. de azucre.
  • 500 gr. de manteiga.
  • un pouco de auga tébeda.
  • 1 dl. aceite de oliva.

P8230903

Elaboración:
  1. Coa mitade da fariña, a levadura prensada, un pouco de auga tebeda e sal se fai unha masa nai. 
  2. Deisaxe levedar e disponse nun bol.
  3. Os trinta minutos engadeselle a manteiga empomada, o azucre o aceite; mezclaselle todo intentando desfacer a masa nai.
  4. Votanselle os ovos ata que os absorba totalmente.
  5. Por último engadimoslle o resto da fariña e o sobre da levadura química.
  6. Votar sobre un molde enfariñado e espolvorear de azucre  
  7. O forno a 180 º C durante 45 minutos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario