É un prato moi sinxelo,leva moi pouco tempo de preparación ,esta ben rico e sabroso.
Ingredientes para 4 persoas:
- 1 lomo
- 4 mazás Golden
- un belisco de azucre
- 100 gr de manteiga
- un anaco de bramante
- salpementa
- belisco de canela
- 1 litro de caldo de pollo
- 12 patacas
- 100 gr de manteiga
- 1/2 litro de leite
- belisco de noz moscada
- salpementa
- 2 ovos
Elaboración:
- Abrimos o lomo, o recheamos con cuartos de mazá.
- Envolvemos ben é bridamos co bramante.
- Sazoamos.
- Marcamos nunha tixola con manteiga clarificada (sen impurezas).
- Metemos no forno uns 25 minutos aproximadamente a 175º.
- Para a salsa salteamos os cuartos da mazá cun belisco de azucre.
- Engadimoslle un pouco de caldo de polo e deixámolo reducir.
- Triturar e sazoar, botamoslle un belisco de canela.
- Cortar o lomo en rodaxas, dispor nunha bandexa de forma decorativa.
- Napar coa salsa por riba e a ambos lados poñer as patacas duquesas.
- Facer o puré coas patacas cocidas, unha vez secas, engadirlle manteiga, leite tébeda, belisco de noz moscada e os dous ovos, remexer ben.
- Meter nunha manga pasteleira cunha boquilla rizada.
- Espolvorear con froitos secos ou queixo de gratinar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario