lunes, 13 de agosto de 2012

Couland de chocolate


A receta orixinal e de Michel Bras, quen chegou a patentala baixo o nome de “Coulant de chocolate”  por iso cada restaurante o chama dunha maneira distinta, A pesar de todos os nomes tan ostentosos este postre reducese a un biscoito quente cunha estructura crocante por fora e chocolate cremoso por dentro, non deixa indiferente. É unha receita para os mais chocolateiros, ata os paladares mais exixentes quedarán prendados.

 P8100757

Ingredintes para catro persoas:
  • 500 gr de chocolate de cobertura.
  • 500 gr de manteiga.
  • 250 gr de azucar.
  • 250 gr de fariña.
  • 15 ovos (non batilos , só rompelos).

Elaboracion:
  1. Derretimos a covertura de chocolate no baño maria . Engadimoslle o azucre  e mesturamos ben.
  2. Engadimos a fariña tamizada e seguimos remexendo. Engadimoslle os ovos e seguimos remexendo.
  3. Si se cortara hay que lle poñer xeo debaixo do bol , Esta masa resiste duas semáns na neveira.
  4. Untamos o papel antigraxa coa manteiga e forramos os aros de aceiro inoxidable.
  5. enchemos os moldes coa pasta de chocolate e forneamos a 240ºc durante 6 minutos, dependerá do tamaño do molde.

No hay comentarios:

Publicar un comentario