lunes, 13 de agosto de 2012

Cadradiños de chocolate e noces



    Tratase dun rico e sinxelo postre que nos aporta o delicioso sabor do chocolate e as maravillosas propiedades das noces, froito seco cardiosaludable. Tamén é un acompañamento adecuado para unha merenda con amigos, cun cafeciño ou un delicioso té.
Para darlle un toque especial os cuadradiños, estos van coroados cun delicioso ganaché de chocolate, que sería o corazón de trufa que se fai con nata e chocolate.




Ingredintes para os cuadradiños:
  • 150gr de chocolate de cobertura
  • 80 gr de noces picadas
  • 50gr de manteiga
  • 180gr de azucre glass
  • 2 ovos M
  • 100 gr de fariña
  • un belisco de vainilla en pó
Ingredintes para o ganaché:
  • 80 gr de chocolate
  • 800 ml de tona liquida
Elaboración:
  1. Quentar a tona líquida e derreter nela o chocolate para facer a ganaché.
  2. Deixar enfriar ben na neveira (mellor dun día para outro)
  3. Prequentar o forno a 240ºC
  4. Derretemos o chocolate, picamos as noces e mesturamos.
  5. Mesturar nun bol o azucre e os ovos, montar ata que branqueen e engadir a manteiga a temperatura ambiente, a fariña, a vainilla e misturar ben.
  6. Nun molde con papel de forno botála mistura e cocer 20 minutos ou ata que o pinchar cunha agulla esta saia limpa.
  7. Deixamos enfriar ben.
  8. Para face-.la ganache, montamos a mistura de tona e chocolate come se fose tona liquida normal
  9. Cubrimos o biscoito coa ganaché e cortamos en cadriños. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario