martes, 14 de agosto de 2012

ALBÓNDIGAS A XARDIÑEIRA

É un conxunto de carne picada,xa sexa de porco ou de terneira, ou mixta (terneira mais porco),é unha preparación que da traballo pero merece a pena xa que é un prato moi bo, e podese acompañar de diferentes salsas.


Ingredintes:

  • 2 kg carne picada mixta.
  • 1 porro.
  • 1 cenoria.
  • 2 dentes de allo.
  • 1 cabaciña.
  • perexel picado.
  • 1 bote de tomate fritido.
  • 1 bote de tomate triturado.
  • 1 vaso de viño branco.
  • 1 belisco de ouregano.
  • 4 rebanadas de pan de molde.
  • 1 dl de leite.
  • 2 ovos.
  • aceite de olica.
  • auga ou caldo vexetal.
  • salpementa.
  • fariña .
  • pan relado. 
  • 150 gr de chícharos


Elaboración:

  1. Nun bol grande facemos a mistura da carne,xunto co allo, perexel ben picado,o pan cortado en dadiños e remollados en leite,un vaso de viño branco, un belisco de ouregano,un ovo, salpementa, 2 culleres de pan relado.
  2. Deixamos reposar 30 minutos.
  3. Facemos unhas bolas de 2 cm e enfariñamos, pasamos polo ovo e polo pan relado, fritir e manter a parte.
  4. Cortar todalas hortalizas en paisana, e refogalas nunha pota có fondo cuberto de aceite de oliva.
  5. Botamos un belisco de sal, remexemos e botamos os dous botes de tomate coas albóndigas, os chícharos e un caciño de caldo vexetal.
  6. Deixamos cocer por espazo de unha media hora.
  7. Acompañar de arroz vexetal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario