lunes, 13 de agosto de 2012

ENSALADA DE ARROZ.

É un entrante moi típico no verán,debido a sua frescura e a sua fácil e sinxela preparación, onde combinamos un delicioso arroz coas verduriñas saleteadas, e onde podemos sustituir o xamón curado por outro producto que nos apeteza na ensalada coo pode ser por exemplo un pouco atún.






Ingredientes para 4 persoas:
  • 1/2 kg de arroz largo.
  • 1 cenoria.
  • 1/2 cabaciña.
  • 1 cebola.
  • 1 pemento vermello asado.
  • 1 dente de allo.
  • 1 vaso de viño branco.
  • perexel picado.
  • 100g de xamón serrano.
  • 100g de chícharos.
  • aceite de oliva.
  • vinagre e salpementa.

Elaboración:
  1. Cortar as hortalizas en brunoise e saltealas cun chisco de sal. 
  2. Cortar o xamón serrano en tiras pequenas e mesturar.
  3. Cocer o arroz a partir de auga fervendo salgada.
  4.  Refrescar e mesturar unha vez seco coas hortalizas.
  5. Cocer os chícharos uns 6 min.
  6.  Mesturar todo xunto, facer a vinagreta e mantelo na neveira unha vez feita.
  7. Por último, espolvorear o perexel picado.
    Podemos sustituir o vinagre con aceite por un pouco de aceite e un chorriño de salsa de soia, dandolle un sabor diferente e delicioso.

No hay comentarios:

Publicar un comentario