lunes, 13 de agosto de 2012

Flan de plátano

 É  un prato rápido e sinxelo, e unha gran receita de aproveitamento para eses plátanos maduros, que ninguén come por estar xa brandos. Son ideais para este flan, e para facer dun xeito diferente este típico postre. O podemos facer nun molde grande, en moldes individuais, como máis nos guste.Ideal para os mais golosos, xa que é especialmente doce.




Ingredientes para 4 persoas.
  • 3 plátanos maduros
  • 100 gr de azucre
  • 1 litro de leite
  • pizca de sal moída
  • 5 ovos

Elaboración.
  1. Misturar os plátanos co azucre e triturar cunha batidora. 
  2. Xuntar cos demais ingredientes nun bol.
  3. Forrar un molde de flan con caramelo. Unha vez frio, botar o preparado.
  4. Cocer no baño maría a 160º unha hora tapado con film.

No hay comentarios:

Publicar un comentario