lunes, 13 de agosto de 2012

Tarta Massini



É un postre un tanto díficil de facer ,ainda que merece a pena xa que é un prato delicioso.







Ingredientes para 4 Persoas:

  • cucharada sopera de cobertura negra
  • caco c/s
  • 100 gr de amendoas
Biscoito Sinuás

  • 6 ovos
  • 150 gr de fariña frouxa
  • 150 gr de azucre
Xema pura branda:
  • 100 gr de azucre
  • 25 ml de auga
  • 6 xemas(ovo)
Almibar espejuelo:

  • 1/4 litro de almibar.
  • partes iguais de azucre e auga.
Crema chantilly:
  • 2,5 dc de tona 
  • 3 claras de ovo 
  • 1 punta de aroma de vainilla
  • 75 gr de almibar a punto de hebra

Elaboración:
  1. Facer un biscoito tipo xenovés tamén chamado sinuás. 
  2. Batir os ovos co azucre e despois sen batidora misturar a fariña con movementos suaves.
  3.  Facer no forno 180 º C uns 20 mins.
  4. Facer un almíbar a partes iguais.
  5. Facer a xema pura facendo un almíbar a punto de hebra forte 110º.
  6.  Engadir as xemas a chorro fino remexendo constantemente a lume suave en piloto, deixar enfriar e reservar.
  7. Facer a crema chantilly unha vez feito o almíbar, montar as claras co almíbar (merengue italiano) ata que enfrie.
  8. Montar a tona co aroma e mesturar co merengue a mesma temperatura. 
  9. Subdividimos a crema en dous.
  10.  Nunha parte botamoslle cacao.
  11.  Metemos en mangas pasteleiras. 
  12. Reservar na neveira.
  13. Montaxe.
    • Facer dúas tiras iguais do biscoito, mollar co almíbar. 
    • Napar a superficie coa crema de trufa e outra de crema chantilly, terminan engadindo o outro biscoito, napamos coa xema branda que se pode queimar cun soplete.
    • Os laterais os napamos coa crema chantilly.
    •  Decorar a torta coa cobertura derretida por riba.
    • Debe refrixerarse 24 horas na neveira para que asente. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario