lunes, 13 de agosto de 2012

Crema de cabaza


         Ainda que algunnas fontes afirman que o seu orixen está en América, parece ser que a cabaza e unha hortaliza orixinaria de Asia Meridional. Numerosos autores antigos citan a cabaza nos seus escritos e se sabe que o seu cultivo xa se producía entre os hebreos e os egipcios.
Nun principio a cabaza cultivase para o aproveitamento das sementes mais que para ser consumida coma hortaliza. Pero esta costume foi desaparecendo a medida que surxeron variedades con mais pulpa e sabor afrutado.
O seu consumo extendeuse dende Asia ata Améria Central no S.XV os españois introducerona en Europa.
Distinguese a cabaza de inverno e verán existen unhas 850 variedades.

Ingredintes para catro persoas:
  • 1,5 K. de cabaza cortada en mirepoix.
  • 1 pataca.
  • 3 c/g. de aceite de allo.
  • auga.
  • sal/pementa.

Elaboración:
  1. Nun rondón cubrimos o fondo de aceite de allo cando este frio, cando empeze a burbullear votamos a cabaza e a pataca cortada en mirepoix, votamos un chisco de sal para que non se dore.
  2. Cubrimos de auga e deixamos cocer a lume medio 25 minutos.
  3. Transcurrido este tempo trituramos e rectificamos de sazón.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario