viernes, 3 de agosto de 2012

COOKIES DE CHOCOLATE

 

     As cookies son galletas pero adopta este nome por que é a variedade de galleta que existe en Estados Unidos, proviene da rexión de Nova York.

     No caso de Arxentina, en gran parte do país, principalmente en Bos Aires e provincias do sur, utilízase case exclusivamente o termogalletitas, no resto en cambio non se fai diferenza entre as dúas clases de masas.
A denominación de galleta aplícase no Río da Prata a un produto diferente. As galletas rioplatenses son un tipo de pan pequeno, seco, salgado e crocante (como a galleta mariña ou a galleta maltear) ou máis grande e de tipo máis ou menos esponxoso (como as galletas de campaña ou con graxa, en Uruguai).

Cookies

Ingredientes para 4 Persoas.

  • 110 gr de manteiga
  • 110 gr de azucre moreno
  • 100 gr de azucre glass
  • 1 ovo
  • 1/2 c/c de vainilla líquida
  • 225 gr de fariña
  • 1/2 c/c de levadura en pó
  • pizca de sal
  • 175 gr de pepitas de chocolate

 

Cookies (4)

 

Elaboración

  1. Misturar a manteiga con os dous azucres, engadimos o ovo e a vainilla.
  2. Tamizar a fariña coa levadura, e despois botamoslle a sal. Misturamos coa preparación anterior.
  3. Botar o chocolate e darlle forma. Hornear a 170º durante 8-10 minutos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario