As cookies son galletas pero adopta este nome por que é a variedade de galleta que existe en Estados Unidos, proviene da rexión de Nova York.
No caso de Arxentina, en gran parte do país, principalmente en Bos Aires e provincias do sur, utilízase case exclusivamente o termogalletitas, no resto en cambio non se fai diferenza entre as dúas clases de masas.
A denominación de galleta aplícase no Río da Prata a un produto diferente. As galletas rioplatenses son un tipo de pan pequeno, seco, salgado e crocante (como a galleta mariña ou a galleta maltear) ou máis grande e de tipo máis ou menos esponxoso (como as galletas de campaña ou con graxa, en Uruguai).
Ingredientes para 4 Persoas.
- 110 gr de manteiga
- 110 gr de azucre moreno
- 100 gr de azucre glass
- 1 ovo
- 1/2 c/c de vainilla líquida
- 225 gr de fariña
- 1/2 c/c de levadura en pó
- pizca de sal
- 175 gr de pepitas de chocolate
Elaboración
- Misturar a manteiga con os dous azucres, engadimos o ovo e a vainilla.
- Tamizar a fariña coa levadura, e despois botamoslle a sal. Misturamos coa preparación anterior.
- Botar o chocolate e darlle forma. Hornear a 170º durante 8-10 minutos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario