É unha receita moi comoda pro verán, rápida ,sinxela e cun gran aporte de vitaminas.
Ingredintes:
- 1 dente de allo
- 1/2 cebola
- 250 gr de riso carneroli (no seu defecto arroz bomba)
- perexel
- 1 l. de caldo de polo
- 2 sobres de azafran moido
- unhas follas de alfabrega
- 100 gr de manteiga fria (en dados)
- queixo parmesano
- aceite de oliva
- 1/2 vaso de viño
Elaboración:
- Picamos a cebola e o allo en brunoise, e refogamolo xunto co riso nun chisco de aceite, botamos o viño e deixamolo evaporar.
- Poñemos o caldo a ferver.
- Imos engadíndolle pouco a pouco o caldo ata cubrir por onde está o riso.
- Botar o azafrán.
- Botamos as verduras cortadas en paisana, deixamos cociñar e remexemos pouco a pouco.
- O riso debe quedar ao dente.
- Fora do lume remexemos e botamos o queixo,manteiga e ligamos o rissotto.
- Sazoamos e por ultimo botamos unhas follas de alfabrega talladas.
- E un prato de comer ao momento.
No hay comentarios:
Publicar un comentario