miércoles, 1 de agosto de 2012

Ameixas á mariñeira

    Un prato exquisito e típico da Nosa zona mariñeira. Pódese facer coas distintas variedades de ameixas que temos en Galicia (as mais coñecidas son a fina e a babosa, que distínguense porque a babosa ten os sifóns unidos en todala súa lonxitude e a fina os ten separados, son máis longos e na súa cuncha ten unhas líñas en forma de radios.



Ingredientes para 4 persoas:
  • 2 kg. ameixas,
  • 2 cebolas,
  • 2 tomates maduros,
  • 1 guindilla,
  • 1 vaso de albariño,
  • 2 dentes de allo,
  • 2 c/g de fariña,
  • 1 vaso de auga,
  • perexel.

Elaboración:
  1. Metemos as ameixas en auga con sal para desprender as áreas que teña por espazo de 30 minutos. anque pode quedar dun día para outro na neveira.
  2. Nunha pota cubrimos o fondo con aceite de oliva, deixamos que queza.
  3. Botámolo allo cortado en (brunoisse), de seguido as ameixas remexemos e engadimos o viño, remexemos.
  4. De seguido cortamolo tomate e a cebola (concasse e paisana), botámolo. Por outra banda, collemos 1 vaso de auga e a fariña , diluimos e botamos dentro da pota.
  5. Deixamos quecer ata ligar a salsa. Voltar nunha bandexa e espolvorear de perexel.

No hay comentarios:

Publicar un comentario