Un dos xeitos de facer o atún é a parrilla, xa que é un peixe moi seco e non se debe pasar moito, coas
verduras dalle un toque máis xugoso, prato sinxelo e con boa presentaciónIngredientes para 4 persoas:
- 500 gr. bonito vermello
- 2 dentes de allo
- 2 cenorias,
- 1 cabaciña,
- 100 gr. cabaza
- 250 gr. chícharos
- 6 und. espárragos brancos
- 1 berenxena
- 1 bolsa espinaca fresca
- medio pemento vermello
- 1 cebolleta
- 1 follade loureiro
- salpementa.
Elaboración:
1- Limpamos as hortalizas, cortamos en paisana, a cebolleta, cenoria, pemento vermello e refogamos
a lume forte. Despois engadimoslle a cabaciña, cabaza e berenxena desangrada (botarlle sal para
eliminar o amargor que ten), cortada en paisana, engadir o allo cortado en lascas e añadir a folla de
loureiro. Saltear. A parte cocemos os chícharos uns 10 minutos e botamolos co resto da preparación.
Por último botamos as espinacas frescas e os espárragos. Sazonamos o conxunto.
2- Nunha tixola con parrilla marcamos os lomos de bonito a lume forte, debe quedar un pouco crú
no centro. Salgamos con sal maldon.
3- Botámoslle un pouco de aceite de ceboliño.
4- A un lado do prato poñemos a peza de atún e na outra parte engadimoslle a menestra.
No hay comentarios:
Publicar un comentario