Entre as distintas elaboracións Italianas que facemos non podia faltar unhas das máis típicas, a pizza.
Neste caso é a caprichosa facendo a masa moi fina e no recheo engadindolle unhas follas de alfábrega picada dalle un sabor exquisito.
Ingredientes para 4 persoas.
Masa:
- 450 de fariña de forza
- 10 gr de levadura prensada ou de panadería
- 220 gr de auga mineral con gas
- 25 gr de aceite de oliva
- 1c/c de azucre.
- 200 gr de xamón iork
- 200gr de de cogumelos
- unhas follas de alfábrega
- 1 bote de tomate triturado
- unha pizca de ouregano seco.
Elaboración.
1. Disolver a levadura en auga un pouco tibia.
2. Engadir o aceite , misturas coa fariña o azucre e o sal.
3. Amasar ben sobre unha superficie ata que a masa se despegue.
4. Deixar repousar a masa a temperatura ambiente cuberta cun pano de cociña.
5. Transcurrido este tempo facer 4 bolas de masa , estirala dandolle forma redonda ou cuadrada , debe quedar unha capa fina.
6.O recheo base e tomate triturado con ouregano, aceite de oliva , mozarrella raiada, xamón de iork, champiñones, alfabrega fresca.
No hay comentarios:
Publicar un comentario