viernes, 10 de agosto de 2012

Brocheta de sandía, melón e amorodos


O melón e unha froita moi doce, especialmente por o centro, una vez eliminadas as pepitas amarelas e moi apetecible como postre. os melons poden ser de distintos cores, ainda que mais xeneralizados son os verdes e os amarelos de forma esferoidal. E un postre moi refrescante.
A sandia calma a sed, ten propiedades depurativas, recomendase en problemas renais ou de vias urinarias, indicada en dietas de adelgazamento, da sensación de saciedade, a sua fibra axuda a limpar os intestinos, favorece a eliminación de residuos tóxicos. Axuda a manter a presión arterial, etc.


Ingredintes para catro persoas:
  • 1/2 melón.
  • 1/2 sandia.
  • amorodos
  • brochetas de pao
  • auga.
  • follas de menta (opcional)

Elaboración:
  1. Retiramos toda-las pepitas e a cáscara das froitas. Cortamos en mirepoix intentando que os anacos sexán o máis uniformes posibles.
  2. Nunha xarra por a mitade con auga colocamos os paos das brochetas para pinchar e endurecer a madeira e evitar que nos atopemos con astillas e rompanse cando metamos os anacos das froitas.
  3. Ir intercalando os anacos de froita ata formar unha brocheta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario