A tempura refírese á fritura rápida xaponesa, en especial aos mariscos e verduras. Cada anaco de comida debe ter o tamaño dun bocado e frítese en aceite a 180. tan só durante dous ou tres minutos. En canto aos vexetais utilízase practicamente calquera comestible de dimensións e consistencia axeitadas (por exemplo: pementomorrón, cebola, ravo, berenxena, espárrago, remolacha, cenoria, vaíñas (feixóns verdes), coliflor, brócoli ou brócoli, batata, diversas especies de cogomelos etc.). Estes vexetais tamén deben ser cortados en bocados e quítanlles as durezas.
A castañeta ou palometa é un peixe mariño de corpo moi comprimido lateralmente e cor gris escura, polo que resulta inconfundible. Péscase na primavera e non verán, normalmente con palangre. A talle mínima é de 18 cm
Ingredientes para 4 Persoas.
- 1 castañeta
- 1 dente de allo
- perexil
- salpementa
- fariña
- ovo batido
- 1 peza de brócoli
- 2 cenorias
- 1 cebola
- 1 cabaciña
- 1 pemento vermello
- 1 rama de apio
- 150 gr de améndoas
- auga con gas
- fariña de trigo
- 6 patacas
- 100 ml de leite
- unha noz de manteiga
- pizca de noz moscada
Elaboración.
- Porcionamos a castañeta en tranchas, a sazoamos engadíndolle a allo-perexil picado; rebozamos en fariña e ovo batido e de seguido o fritimos. Deixamolo aparte.
- Collemos as hortalizas e as cortamos en xuliana, a sazoamos; facemos a pasta e misturamos as améndoas picadas e rebozamos as hortalizas. Fritimos.
- Aparte facemos un puré de pataca lixeiro. Cocemos a pataca, escurrímola, sazoámola, engadímoslle a leite, especies e manteiga. remexemos e listo.
Montaxe do prato.
- Dispor primeiro o puré a un lado, do outro pomos as hortalizas e a castañeta apoiada nas hortalizas facendo volume.
E un prato moi rico, porque non estamos acostumados a probar as hortalizas en tempura. A todo o mundo que o probou, gustoulle. Asi que vos animo a elo.
No hay comentarios:
Publicar un comentario