O arroz con leite é un postre típico da gastronimia de múltiples paises, que se fai cocendo lentamente o arroz no leite con azucre. Pode servirse frio ou quente, e se lle soe botar canela, vainilla e/ou a cascara dun limón para aromatizalo.É habitual servilo espolvoreado con canela ou con leite condensada, ainda que en Asturias e Portugal é máis tipico servilo con azucre queimado cun ferro candente, de modo que a superficie queda caramelizada e triscante. En paises coma Arxentina ou Uruguai tamén pode servirse con dulce de leite.
Este postre resulta adecuado para persoas celíacas e se empregamos un leite sen lactosa, tamén para intolerantes a lactosa.
No caso de hoxe, para darlle un toque diferente, en lugar de presentar a típica receita de arroz con leite, o convertimos nunha mousse que acompañamos cunha xelatina de froitos vermellos para acompañar ( xelatina de sabores que se merca en sobres, e se fai seguindo as instrucción do fabricante)
Para facer a mousse partimos dun arroz con leite.
Ingredientes para arroz con leite ( 4 persoas)
- 100 g de arroz bomba.
- 1 litro de leite
- 1 rama de canela
- 200 gr de azucre
- 1 cácara de limón ( debemos evitar poñer a parte blanca interior da corteza de limón porque pode aportar amargor o leite)
- Nun cazo botamos o leite, a canela , e o arroz a cocer e remexemos de vez en cando.
- Transcurridos 15 minutos da sua coción engadimos o azucre. Non o botamos o principio para evitar que caramelizo co arroz no fondo.
- Cocemos todo xunto outros 15 minutos, remexendo constantemente para evitar que o azucre caramelice e para que o arroz solte o seu almidon no leite.
- Trascurrido o tempo de cocion, retiramos do lume, e quitamos a canela e a corteza de limón. Repartimos en recipientes individuais e espolvoreamos con canela moida. Se o queremos comer frío deixamos enfrira na neveira. ( para facer a mousse non engadimos a canela moida e non repartimos en recipientes individuais, o trituramos)
Ingredientes para a MOUSSE de arroz con leite:
- 300 gr de arroz con leite
- 1/2 litro de tona para montar
- 75 gr de azucre glasé
- 1 folla de xelatina
- Poñemos a xelatina en auga para hidratala.
- Triturase o arroz nunha batidora ou en thermomix se temos, ata que forme unha pasta homoxenea e incorporamos a folla de xelatina
- Deixamos enfriar o arroz coa xelatina hata que este ben frio
- Montamos a tona e engadimoslle o azucre lustre.
- Engadimos a tona o arroz triturado, deixamos reposar duas horas e repartimos en recipientes individuais.
No hay comentarios:
Publicar un comentario