A carne de coello e unha carne moi delicada, sabrosa e apreciada na cociña por o seu pouco contido en graxa e por o xogo que nos da en ela.
Ingredientes para catro persoas:
- 1 coello.
- 1 cebola.
- 1 pemento vermello.
- 1 pemento verde.
- 3 dentes de allo.
- 2 tomates maduros.
- 2 cenorias.
- 200 gr. de chicharos.
- 1/2 c/c. pementon picante.
- 150 gr. de xamón serrano.
- sal/pementa.
- aceite de oliva.
Elaboración:
- Adobar o coello de un día para outro con 2 dentes de allo picado, perexel picado, auga fria con gas, viño tinto, 1 c/c. de pementón, 2 follas de loureiro, unhas ramas de tormentelo.
- Cubrimos o fondo de unha pota con aceite de oliva, deixamos que crezca. Cortamos as hortalizas en mirepoix mediana.
- Refogamos o coello unha vez dourado, engadimos as hortalizas e o xamón cortado en dadiños, cubrimos con auga quente ou caldo vexetal. Deixar cocer uns trinta minutos.
- Comprobar se esta brando o coello e sazonar a salsa espesandoa con un pouco de maicena.
- Para as patacas: pelalás e cortalas en forma segada. Nun cazo poñer auga cando ferva branquear as patacas uns cinco minutos. Escurrilas ben, saltealás cunha noz de manteiga e un chorriño de aceite de xirasol ata que dourén.
- Metelas no forno ata que se fagán uns 15 minutos. Podense espolvorear de tomillo fresco.
No hay comentarios:
Publicar un comentario