Ingredintes para 4 Persoas:
- 1 kg de fresas
- 1 litro de tona
- 4 follas de xelatina
- 150 gr de azucre
- 1/2 litro de crema pasteleira
- almibar de vainilla
- 150 gr de azucre
- 150 de fariña
- 6 ovos
Elaboración:
- Facemos o biscoito. Primeiro branquexamos os ovos co azucre e por último moi suavemente, engadímoslle a fariña pouco a pouco. Metemos ao forno 20 minutos a 175º. Nun molde redondo.
- Facemos o almíbar: 1/2 litro de auga, 200 gr de azucre, 1 rama de vainilla.
- Facemos a crema pasteleira. 1/2 litro de leite, 50 gr de fariña, 2 ovos, 25 gr de azucre.
- Montamos a tona con 150 gr de azucre, cun chisco de tona líquida desfacemos as xelatinas.
- Lavamos as fresas, cortamos unhas poucas en rodaxas para decorar.
Montaxe:
- Partir pola mitade o biscoito, cubrir todo de tona e por riba porlle as fresas cortadas.
No hay comentarios:
Publicar un comentario