viernes, 10 de agosto de 2012

TARTA DE AMORODOS

É un postre moi sabroso e apreciado na cociña.



Ingredintes para 4 Persoas:
  • 1 kg de fresas
  • 1 litro de tona
  • 4 follas de xelatina
  • 150 gr de azucre
  • 1/2 litro de crema pasteleira
  • almibar de vainilla
Para o biscoito:
  • 150 gr de azucre
  • 150 de fariña
  • 6 ovos

Elaboración:
  1. Facemos o biscoito. Primeiro branquexamos os ovos co azucre e por último moi suavemente, engadímoslle a fariña pouco a pouco. Metemos ao forno 20 minutos a 175º. Nun molde redondo.
  2. Facemos o almíbar: 1/2 litro de auga, 200 gr de azucre, 1 rama de vainilla.
  3. Facemos a crema pasteleira. 1/2 litro de leite, 50 gr de fariña, 2 ovos, 25 gr de azucre.
  4. Montamos a tona con 150 gr de azucre, cun chisco de tona líquida desfacemos as xelatinas.
  5. Lavamos as fresas, cortamos unhas poucas en rodaxas para decorar.

Montaxe:
  1. Partir pola mitade o biscoito, cubrir todo de tona e por riba porlle as fresas cortadas.

No hay comentarios:

Publicar un comentario