Unha cousa moi importante e que non se deben de confundir os espárragos trigueros dos espárragos verdes, Os trigueros son silvestres e soen ter un grosor moi fino, e unha textura mais delicada.
O primeiro de todo e limpar o esparrago ben para poder acceder as partes mais brandas do mesmo. (1º cortar o extremo máis duro do esparrago e desechalo ou reservalo para utilizar noutra elaboración).
Con un pelador de patacas vamos retirando a pel do espárrado ata que aparezca o centro branco e brando. Esta pel que retiramos tamén podemos aproveitala.
O espárrago esta listo para cociñar.
Ingredintes para catro persoas:
- 200 gr. de esparragos verdes.
- 2 patacas.
- sal pementa.
- 1 L. de caldo vexetal/ Nage.
- Cubrir o fondo de unha pota con aceite de oliva. Cortar as patacas en vichi, os esparragos en mirepoix.
- Refretir as os hortalizas cando este quente o aceite de oliva. Cubrir co caldo.
- Deixar cocer por espazo de vinte minutos. Sazohar con salpimenta. Triturar e pasar por un chino.
- Se serve quente cunhas gotas de aceite de oliva.
No hay comentarios:
Publicar un comentario