viernes, 10 de agosto de 2012

Crema de esparragos trigueros


Unha cousa moi importante e que non se deben de confundir os espárragos trigueros dos espárragos verdes, Os trigueros son silvestres e soen ter un grosor moi fino, e unha textura mais delicada.
O primeiro de todo e limpar o esparrago ben para poder acceder as partes mais brandas do mesmo. (1º cortar o extremo máis duro do esparrago e desechalo ou reservalo para utilizar noutra elaboración).
Con un pelador de patacas vamos retirando a pel do espárrado ata que aparezca o centro branco e brando. Esta pel que retiramos tamén podemos aproveitala.
O espárrago esta listo para cociñar.


Ingredintes para catro persoas:
  • 200 gr. de esparragos verdes.
  • 2 patacas.
  • sal pementa.
  • 1 L. de caldo vexetal/ Nage.
Elaboración:
  1. Cubrir o fondo de unha pota con aceite de oliva. Cortar as patacas en vichi, os esparragos en mirepoix.
  2. Refretir as os hortalizas cando este quente o aceite de oliva. Cubrir co caldo.
  3. Deixar cocer por espazo de vinte minutos. Sazohar con salpimenta. Triturar e pasar por un chino.
  4. Se serve quente cunhas gotas de aceite de oliva.

No hay comentarios:

Publicar un comentario