viernes, 10 de agosto de 2012

Ovos encapotados


     Culturalmente os ovos das aves constituen un alimento habitual na alimentación dos seres humans. Presentanse protexidos por unha cáscara e son ricos nas proteínas (principalmente albúmina, que e a clara ou parte branca do ovo) e lípidos.


     Son un alimento de fácil dixestión, compoñente principal de múltiples pratos doces e salgados, son unha parte imprescindible de moitos outros debido as suas propiedades aglutinantes.


     Pero debemos de ter moito coidado o consuminos por se están en mal estado os sintomas de esto son; clara mais liquida, os ovos poucos fresco separanse con mais dificultade a xema da clara, o seu cheiro a azufre e ourtro sintoma e non flota se esta fresco.

P8220879




Ingredintes para catro persoas:

  • 8 ovos duros.
  • 1 L. de leite.
  • 50 gr. de manteiga.
  • 50 gr. de fariña.
  • belisco de noz moscada.
  • perexel picado.
  • 1/2 de salsa de tomate.
  • 1/2 k. de patacas.
  • sal.
  • aceite de oliva.

 

P8220881

 

Elaboración:
  1. Facemos unha salsa de tomate cun bote de tomate triturado, un bote de tomate frito, media cebola cortada en paisana, un dente de allo picado, 1 c/c. de azucre, deixar reducir.
  2. Facemos unha salsa bechamel, cocer os ovos 11 minutos e refrescalos.
  3. Cortar as patacas en dados pequenos e fretimos. Colocar nunha bandeixa da seguinte maneira.
Salsa de tomate, ovos duros en rodaxas, salsa bechamel por riba, patacas fretidas o rededor, ralar un ovo duro e o perexel picado.

No hay comentarios:

Publicar un comentario