Culturalmente os ovos das aves constituen un alimento habitual na alimentación dos seres humans. Presentanse protexidos por unha cáscara e son ricos nas proteínas (principalmente albúmina, que e a clara ou parte branca do ovo) e lípidos.
Son un alimento de fácil dixestión, compoñente principal de múltiples pratos doces e salgados, son unha parte imprescindible de moitos outros debido as suas propiedades aglutinantes.
Pero debemos de ter moito coidado o consuminos por se están en mal estado os sintomas de esto son; clara mais liquida, os ovos poucos fresco separanse con mais dificultade a xema da clara, o seu cheiro a azufre e ourtro sintoma e non flota se esta fresco.
Ingredintes para catro persoas:
- 8 ovos duros.
- 1 L. de leite.
- 50 gr. de manteiga.
- 50 gr. de fariña.
- belisco de noz moscada.
- perexel picado.
- 1/2 de salsa de tomate.
- 1/2 k. de patacas.
- sal.
- aceite de oliva.
Elaboración:
- Facemos unha salsa de tomate cun bote de tomate triturado, un bote de tomate frito, media cebola cortada en paisana, un dente de allo picado, 1 c/c. de azucre, deixar reducir.
- Facemos unha salsa bechamel, cocer os ovos 11 minutos e refrescalos.
- Cortar as patacas en dados pequenos e fretimos. Colocar nunha bandeixa da seguinte maneira.
No hay comentarios:
Publicar un comentario