Históricamente, creese que o crumble naceu debido o racionamento de alimentos existente en Inglaterra durante a Segunda Guerra Mundial.
As froitas máis empregadas para os crumbles son: uvas pasas, ruibarbo, mazás, moras, peras etc. Prefirense as froitas con sabor ácedo. A masa podese facer con fariña e manteifa ainda que hai receitas que empregan galletas rotas.
Ingredientes:
- 275g de amendoa moida.
- 175g de fariña.
- 150 g de azucre.
- 5 g de canela moida.
- 100 g de manteiga.
- 100 gr de orellons.
- 100 gr de ameixas pasas.
- 2 mazás granny smith.
- 1 pizca de azucre
- Prequentar o forno a 160ºC.
- Formamos a masa coa fariña, amendoa moida, manteifa, azucre e canela. Colocamos a masa de base.
- Pelamos as mazás e cortamolas en dados medianos; salteamos nunha tixola cun pouco de azucre e as froitas pasas cortadas en anacos medianos.
- Montar en aros con papel antigraso e cocer ó forno 10 minutos a 160ºC.
No hay comentarios:
Publicar un comentario