viernes, 3 de agosto de 2012

Crumble de mazá

    O crumble é un pastel feito con froitas orixinario da cociña inglesa. Elaborase con diversas froitas que se cubren cunha masa de fariña e manteiga, e azucre que se introduce no forno. Soese servir acompañádo de natillas, xeado ou compota de diferentes froitas.¨É típico servilo quente despois da comida.
   Históricamente, creese que o crumble naceu debido o racionamento de alimentos existente en Inglaterra durante a Segunda Guerra Mundial.
   As froitas máis empregadas para os crumbles son: uvas pasas, ruibarbo, mazás, moras, peras etc. Prefirense as froitas con sabor ácedo. A masa podese facer con fariña e manteifa ainda que hai receitas que empregan galletas rotas.
 
Ingredientes:
  • 275g de amendoa moida.
  • 175g de fariña.
  • 150 g de azucre.
  • 5 g de canela moida.
  • 100 g de manteiga.
  • 100 gr de orellons.
  • 100 gr de ameixas pasas.
  • 2 mazás granny smith.
  • 1 pizca de azucre
Elaboración;
  1. Prequentar o forno a 160ºC.
  2. Formamos a masa coa fariña, amendoa moida, manteifa, azucre e canela. Colocamos a masa de base.
  3. Pelamos as mazás e cortamolas en dados medianos; salteamos nunha tixola cun pouco de azucre e as froitas pasas cortadas en anacos medianos.
  4. Montar en aros con papel antigraso e cocer ó forno 10 minutos a 160ºC.




No hay comentarios:

Publicar un comentario