viernes, 10 de agosto de 2012

Ensalada Murciana

 Tratase dunha ensalada de inverno con moita personalidade, consomese durante todo o ano. Ademáis, é un prato de gran riqueza nutritiva dado que conten potasio, vitamina A e fósforo.



Ingredientes para 4 persoas:
  • 2 tomates
  • 1 lata de tono
  • 1 cebola
  • 1 pemento asado vermello
  • 1 puñado de alcaparras
  • Salpementa
  • 3 patacas
  • Aceite de oliva extra virxe
  • Vinagre
  • 3 ovos duros
  • Ceboliño
Elaboración:
  1. Cocer as patacas con pel e sal.
  2. Retirarlle a pel e cortalas en dados medianos.
  3. Cortalo tomate en mirepoix mediana.
  4. Engadir o tono desmenuzado. O pemento e a cebola cortados en paisana. As alcaparras e os ovos en cuartos e misturar todo con aceite de ceboliño.
  5. Dispor sobre un prato de forma decorativa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario