Ingredientes:
- 4 patacas medianas
- 1 pemento vermello asado ( 20 minutos, 160ºC)
- 1 lata grande de tono
- 1 bote pequeno de olivas recheas de anchoas
- 2 cenoiras
- 200gr de chícharos
- 4 ovos cocidos
- 1/2 litro de maionesa
- 1 bote pequeno de olivas verdes con osos
- 150 gr de xudias.
Elaboración:
- Coce-las patacas con pel durante 20 minutos e as cenoiras 15 minutos, os chicharos 6 minutos,os ovos 11 minutos, as xudias 12 minutos
- Pelamos as patacas e as cenoiras, cortamos en paisana grande, mesturamos nun bol cos chícharos e os ovos cocidos cortados en paisana. (deixamos un enteiro para decorar) o tono desmenuzado e as olivas con oso.
- Facemos a maionesa ( 1 xema de ovo, por 1/2 litro de aceite de xirasol, unha pizca de sal, e mostaza americana, zumo de medio limón).Misturamos coas hortalizas.
- Limpamos o pemento vermello, deixando un par de tiras para a decoración.
- O resto do pemento o trituramos cun pouco de aceite de oliva e as olivas recheas de anchoa. Incorporamos esta mestura a preparacion anterior.
- Unha vez feita a mestura, poñemos no seu punto de sal, colocamos de xeito decorativo sobre unha fonte, e decoramos co ovo, olivas con oso, e tiras de pemento.
No hay comentarios:
Publicar un comentario