Este é un prato italiano de carne con salsa de tono moi apropiado para servilo como entrante frío. Espero que vos guste.
Ingredientes para 4 Persoas.
- 400 gr de raxo de porco
- salpementa
- 1/4 maionesa
- 150 gr de tono en conserva
- unhas poucas alcaparras
- 1/2 vaso de viño branco
- aceite de oliva
- 1 cebola
- perexel picado
Elaboración.
- Marcamos o raxo nunha tixola a lume forme. Poñemos sobre nunha bandexa de forno e facemos o raxo a 160º durante 6 minutos aprox.
- Logo deixamos arrefriar e cortamolo na cortafiambres, dispoñemolo sobre un prato.
- Por outra banda, cortamos unha cebola en xuliana e a resolamos en aceite. Engadimoslle o tono desmenuzado, o vaso de viño. Unha vez refritido, deixamos arrefriar. Cunha batidora, trituramos a mistura de maionesa e botamos enriba do prato, napamos, e espolvoreamos de alcaparras e perexil picado.
- Gardar na neveira ata o servizo na mesa.
No hay comentarios:
Publicar un comentario