Este é un prato que polo xeral gústalle a todo o mundo. Neste caso os fideos fixémolos con carne, pero tamen se pode facer con polo, ameixas, etc.
Ingredientes para 4 persoas:
- 1 kg. de carne de paleta de porco
- 1 pataca grande
- 1 pemento vermello
- 2 cenorias
- 150 gr. de chícharos
- 1 folla de loureiro
- 1 Kg. de fideo groso nº5
- 2 dentes de allo
- Perexil picado
- Salpementa
- Caldo vexetal
- 1 sobre de azafrán
Elaboración:
- Nunha pota cubrimos o fondo de aceite de oliva, unha vez que esté quente votamos a carne en dados adobada.
- Cortamos as hortalizas en paisana e lascas, refogamos un pouco e cubrimos co caldo. Engadimos o azafrán, a folla de loureiro e sazoamos.
- Por último engadimos o fideo edeixamos cocer 20 min. e apagamos o lume. Debe repousar 5 min. e espovoréase de perexel.
No hay comentarios:
Publicar un comentario