viernes, 3 de agosto de 2012

Fondo de tenreira escuro

    Outro fondo importante na cociña, ademais do fondo de polo que temos aquí, é o fondo ou caldo de tenreira que se usará en moitas elaboracións.

    Ingredientes:

  • 2 kg de osos de tenreira.
  • 3 cebolas.
  • 4 cenoiras.
  • 3 porros.
  • 3 cabezas de allo
  • 1 pizca de grans de pementa negra
  • 4 ramas de apio.
  • 1 tomate
  • tallos de perexel.

    Elaboración:

  1. Tostar os osos nunha placa de forno a 220ºC durante unha hora e media para sustraer toda a sustancia dos osos.
  2. Nunha sotel  ( ou tixola de fondo groso) ben quente cun pouco de aceite,saleteamos todas as hortalizas cortadas en mirepoix, ata que adquiran un tono dourado.
  3. Por todos os ingredientes xuntos nunha marmita e deixar cocer unhas 36 horas aproximadamente, unha vez transcurrido este tempo e deixamos reducir hata que espese.
  4. Por último pasamos por unha estameña ou cedazo con tela ( coamos o fondo). Podese conservar no conxelador.

No hay comentarios:

Publicar un comentario