jueves, 2 de agosto de 2012

Marmitako

O seu nome provén da palabra marmita que é un recipiente onde antigamente se preparaba esta elaboración. E unha elaboración sinxela polo cal conocense moitas variantes, o principal paso desta receita e que o bonito quede sempre xugoso.


Ingredientes para 4 persoas:
  • 1 kg. de bonito
  • 3 dentes de allo
  • 3 tomates
  • 2 pementos verdes
  • perexel
  • fariña
  • aceite de oliva
  • salpementa
  • 1 cebola
  • 1 folla de loureiro
  • 1litro de fumet de peixe
  • 1/2 mazá

Elaboración:
1- Cortamos o bonito en dados, salpementamos, enfariñamos e nunha pota co fondo cuberto de aceite de oliva, unha vez que esté quente, doramos o bonito e apartámolo.
2-Cortamos as hortalizas en mirepoix (mediana), fondeamos na pota e engadimoslle o bonito co fumet de peixe. Sazoamos.
3- Acompañamos de patacas fervidas.
4- Espolvoreamos de perexel picado.

No hay comentarios:

Publicar un comentario